מין שבוע כזה, שמנסה להוריד הילוך ושמאפשר להנות ממה שיש לחיים להציע...
השבוע התחיל, מאוחר כרגיל- ביום חופש מפנק עם מיטל, חברה מארה"ב שבאה לבקר. בילינו יחד יום נעים ושמשי בנמל תל אביב. קצת חיוכים בחסות הילדון המתוק של מיטל, הרבה שמש, חצי שעה (של איכות) עם אחותי שעובדת באזור, ולא מעט אוכל- קרוק מאדאם במסעדת "בית בנמל" (ומיד מגיע מתכון, משוחזר), ולקינוח- סופלה שוקולד במקס ברנר.
מיטל, בעלה והילדים קפצו לבקר אצלנו במושב, ובגלל שהיו כמה וכמה חגיגות אצלם בגזרה (יומולדת, תינוק חדש במשפחה), ניסיתי לחשוב מה אפשר לתת, כך שיהיה משהו ייחודי, שאין לאף אחד אחר.
אז ישבתי (וחשבתי, והמשכתי לשבת ולחשוב) ואז החלטתי ששמיכת טלאים הכי תתאים.
למה שמיכת טלאים? כי שמיכת טלאים, כזו שתופרים חתיכת בד לבד שאחריו, ושמים הרבה לב ונשמה בפנים... היא משהו שקשה יותר לקנות בכסף, ובעצם נוצרת שמיכה ייחודית, שאין לאף אחד אחר.
אז ישבתי, ותפרתי, וגיהצתי, ותפרתי שוב, ו"אפלקצתי" אפליקציה- ויצאה שמיכת טלאים בצבעי כחול, ורוד ואדום (ופתאום אני חושבת על זה שאלו גם בערך הצבעים של דגל ארה"ב... לגמרי במקרה:-))
לצורך תפירת השמיכה השתמשתי בחלקי בד של "מודה" מסדרת Northcote range, ובשמיכת פליז תכלכלה שנקנתה למטרה זו (מי ידע שכל כך לא פשוט לתפור על בד פליז...). אחרי תפירת הטלאים לשמיכה, הוספתי גם אפליקציה של לב קטן ופרחוני בצד השני של השמיכה.
שבוע עבודה סטנדרטי עבר לו, והגיע סוף שבוע די רגוע... ואחרי שישי משפחתי, הגיעה שבת בסימן שחיתותי ומפנק. החלטתי לנסות ולשחזר את הסנדוויץ' מתחילת השבוע, וכך זכה בעלי היקר בקרוק מאדאם מפנק לארוחת הבוקר.
מה זה קרוק מאדאם? זה בעצם סנדוויץ' חם שמכיל גבינה, בשאמל (וגם שינקן או האם, בגרסה הצרפתית הלא כשרה).
אז "קרוק" זה לנגוס, ומאדאם זה "אשה", ובעצם הקרוק מאדאם היא בת זוגו של הקרוק מיסייה, כשההבדל הוא בביצת העין שמכסה את הכריך ומהווה מעין כובע נשי לסנדוויץ המשובח בגרסתו הגברית.
אז מזכרון הסנדוויץ' ושחזור מתחילת השבוע (וגם מתוספות מכמה מתכונים מהאינטרנט)- הנה המתכון, לקרוק מאדאם א-לה-איילת, למי שרוצה לנסות גם...
מצרכים-
לפרנץ' טוסט- 4 פרוסות לחם (או שתי לחמניות פרוסות), ביצה, 1/2 כוס חלב (או חלב וניל- שמשדרג מאד!), מעט שמן זית או חמאה לטיגון, תיבול- מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
בשמל- חצי כוס חלב, 10-20 גרם חמאה, שתי כפות קמח רגיל, תיבול- מלח, פלפל, אגוז מוסקט, קינמון.
עגבניה אחת
2 פרוסות מוצרלה/אמנטל/גאודה/גבינה צהובה או כל גבינה קשה שאוהבים.
2 ביצים
מה עושים?
מכינים פרנץ' טוסט - מערבבים ביצה, 1/2 כוס חלב (או חלב וניל, שמאד משדרג), מלח, פלפל ואגוז מוסקט לבלילה נוזלית.
טובלים את פרוסות הלחם, כך שהבלילה נספגת, ומטגנים כדקה מכל צד. אופים בתנור כ-5 דקות ב-180 מעלות, עד שמשחים קצת.
במקביל, בזמן שהטוסטים בתנור, מכינים את הבשמל- מכניסים לסיר קטן את החלב והחמאה, ומוסיפים בהדרגה את הקמח. מתבלים, ומשאירים על האש עד שהרוטב מסמיך (אפשר להוסיף קצת קמח אם זה עדיין נוזלי מדי).
חותכים עגבניה לקוביות קטנות.
מוציאים את הטוסטים, ומורחים את הבשמל על שניים מהם (משאירים קצת מהבשמל בצד).
שמים את העגבניות על אותם שני הטוסטים, ושולחים לתנור ל-5 דקות נוספות, שהעגבניות קצת ייצלו ויגירו נוזלים, והבשמל יתייצב על הטוסט.
במקביל- מכינים שתי ביצי עין- טיגון מהיר מאד, כך שהחלבון יתייצב קצת, אבל החלמון יהיה עדיין קצת נוזלי.
בשלב הזה, מגיעים להרכבת העסק-
מוציאים את הטוסטים מהתנור, שמים גבינה קשה (מוצרלה/אמנטל/גאודה/צהובה וכו'), עליה את ביצת העין ומעט מהבשמל שנשאר.
שולחים לתנור, לעוד 5 דקות אחרונות, מוציאים מהתנור, נהנים מארוחת בוקר שחיתותית במיוחד ושרים שיר קטן ושמח בלב לבוקר יום שבת
:-)
כמה שדרוגים אפשריים-
- המתכון המקורי בצרפת מוסיף גם פרוסת שינקן, אותה אפשר להוסיף מתחת לביצת העין.
- אפשר להוסיף גם גרבלקס או פרוסות סלמון.
- במקום גבינה רגילה, אפשר להשתמש בגבינה מעושנת לטעם יותר מודגש.
- עשבי תיבול - בצל ירוק, עירית, וכל מה שאוהבים...
- מומלץ להגיש עם סלט ירוק.
בתאבון!
איילת
ראה נפלא! איפה היית לפני 5 שעות?
השבמחקצהריים טובים לך יקירתי!
תענוג לקרוא את הבלוג, ולמרות שהתפנקתי היום בארוחת בוקר איכותית וארוחת צהריים שחיתותית לא פחות, הצטבר ריר בפי למראה הקרוק מדאם.
ינוסה בוודאות בשבת הקרובה.
תמונות נפלאות!
נשיקות ושבוע נהדר,
אתיקה
השמיכה משגעת!
השבמחקנראית מאוד מדוייקת בעשייה, ונראה שאכן הושקעה בה המון אהבה.
מיכל
איזה כיף למיטל ולבעל :-)
השבמחקאהבתי !
אגב, אם יש לך שאלות בנושא תפירה את יכולה להפנות אליי
אני יכולה לשאול את אמא.. (אבל, זה יעלה לך בהכנת המתכון המתואר לעיל :-)
ש.
לפני 5 שעות...
השבמחקאני חושבת שעוד התהפכתי לצד של המיטה :-)
תודה, זה אכן היה שחיתותי, וקצת סגר גם את הפינה של ארוחת צהרים מוקדמת...
נסי ודווחי איך יצא!
נשיקות :-)
תודה מיכל :-)
השבמחקנראה לי שאני אוהבת להכין שמיכות טלאים...למרות שיחסית לפרויקטים אחרים, זה יותר עבודה- אני אוהבת את התוצאות.
תודה יקירתי :-)
השבמחקעל ההצעה... ואת תמיד מוזמנת אלינו, אחרי שתתארגנו קצת, ואכין לך קרוק מדאם לאכול או דברים טובים אחרים :-)