יום שני, 12 באוגוסט 2013

אמא בחופש (וגם הדרכה לצנצנות מתוקות)

יום חופש.

אחרי שמפלס העומס כמעט עלה על גדותיו (ראו פוסט קודם), ניגשתי למנהל שלי וביקשתי יום חופש ביום ראשון.

המטרה המוצהרת- להטעין את הסוללה לקצת יותר מחמשת האחוזים שנשארו לה, ובעיקר- החלום הרטוב- לישון. לא צריכה הרבה יותר מזה.

מיום חמישי כבר לא יכולתי לחכות-  הילדה תהיה בגן, היה לי ברור שאקום ב-11 בבוקר, אפשר אח"כ לעשות כל מה שאני רוצה- כמו אז- בימים שעוד לא הייתי "פלוס אחד".

הלכתי לישון עם חיוך גדול. קמתי באמצע היום- שש בבוקר. אחרי מאמצים כבירים הצלחתי להרדם ולקום שוב בשמונה.

קוואק בדרך לאמבטיה, דרכתי על איזה ברווז צעצוע שתעה בדרך; עדיין עם עיניים חצי עצומות מלאתי אמבטיה מפנקת. היה חשוב כמובן לזרוק לתוכה את מד הטמפרטורה לתינוקות, לוודא שהמים לא יהיו חמים מדי לעור העדין שלי... :-)

קופצים לאיקאה, יש דירה חדשה שצריך לשדרג ויש גם סייל שווה. התינוק בעגלה שלידי בוכה. אני מתחילה להרגיע ולנענע בעדינות את מחזיק הסירים, שעד אותו הרגע היה סתם ככה מונח לו בעגלת הקניות.

ארוחת צהרים טובה עם חברה ותינוקת מתוקה, כמעט בגיל של גלי שלי. כבר חמש דקות שלמות שהצלחתי שלא לחשוב עליה. מרגישה כמו ב"תינוקיסטים אנונימיים".

שאלה תמימה שלה, מה שלום גלי?

או, טוב ששאלת! במקרה יש לי תמונה שלה בסלולרי מהבריכה שעשינו ביום שבת...

מסקנה- אפשר אולי לשחרר את האמא מהילדה לחצי יום, אבל אי אפשר להוציא את הילדה מהאמא :-)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אז מפה לשם גם הגן נגמר, והחופש (של הילדה, הפעם) התחיל גם הוא. במספר החודשים מאז שנכנסה לגן, גיליתי גן עם צוות גננות מהמם, הכי טוב שיכולתי לבקש בשבילה (ואם לפרגן להם גם כאן- "גני גלית" בבית יהושע). לשמחתי, גם בשנה הבאה היא תמשיך שם, והיה לי חשוב לומר תודה אישית גם לצוות שטיפל בה כל כך במסירות בשנה האחרונה.

החלטתי להכין צנצנות מתוקות, כאלו שמכילות את כל החומרים היבשים, כשבעצם רק צריך להוסיף את ה"רטובים" בבית- שמן וביצים. יכול להיות מצויין כמתנה לראש השנה או בכלל... :-)



----------------------------------------------------

איך זה הולך?

ציוד לא אכיל-

צנצנות- הכי מוצלחות בעיניי הן אלו של איקאה (עם סגירה נוחה מאד), אבל גם צנצנות ריבה רגילות יהיו מצויינות.

בד- כל בד כותנה שנעים לכם בעין, אני אוהבת בדים משובצים לכיסוי הצנצנות.

סרט דק- שמתאים לצבע הבד.

גומיות משרדיות

דף קארדסטוק או בריסטול צבעוני- לתגיות שעליהן יופיעו הוראות ההכנה.

כפיות וכוסות מדידה- לא חובה, אם כי מאד יעזרו בסידור השכבות.
   
-------------------------------------------------------------

חומרים למילוי (לכמות של שש צנצנות)

כוס וחצי אגוזי פקאן, כוס וחצי שוקולד צ'יפס לבן, כוס וחצי שוקולד צ'יפס רגיל, שתי כוסות סוכר לבן, שתי כוסות סוכר חום, כוס אבקת קקאו, שתי כפיות מלח, שלוש וחצי כוסות קמח לבן.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

בכל צנצנת, מתחילים לסדר את החומרים היבשים בשכבות (לי זה קצת הזכיר את החול ממצפה רמון...), בצבעי חום ולבן לסרוגין. משטחים היטב כל שכבה לפני ששמים את הבאה:

שליש כפית מלח


שליש כוס קמח


שישית כוס קקאו

רבע כוס נוספת של קמח

שליש כוס סוכר חום

שליש כוס סוכר לבן

רבע כוס שוקולד צ'יפס

רבע כוס שוקולד צ'יפס לבן

רבע כוס אגוזים

מבסוטים וטובי לב, סוגרים את הצנצנות-



מכינים תגיות, עליהן מדפיסים את המתכון או מדביקים מצידה השני של התגית, אם רוצים לכתוב משהו אישי.



הנה המתכון, מוזמנים להדפיס ולהדביק, לשימושכם-





גוזרים בד כותנה עם שוליים גדולים קצת יותר מגודל הצנצנת. אני מעדיפה להשאיר את הבד לא מעובד, עם קצוות מעט פרומים- אבל אפשר גם לתפור את השוליים. מהדקים את הבד לצנצנת עם גומיה משרדית דקה.
קושרים את התגיות עם המתכון בסרט, ומעבירים את המתוק-מתוק הזה הלאה...



שיהיה בכיף ובתאבון!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

כל הסיפור, בקיצור-

מארגנים בשכבות בכל צנצנת, לפי הסדר-

1/3 כפית מלח, 1/3 כוס קמח לבן, 1/6 כוס קקאו, ,1/4 כוס קמח לבן (שכבה נוספת), 1/3 כוס סוכר חום, 1/3 כוס סוכר לבן, 1/4 כוס שוקולד צ'יפס,1/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן, ,1/4 כוס פקאנים, סוגרים את הצנצנת, מוסיפים בד חתוך, סרט והוראות הכנה.

בתאבון!

8 תגובות:

  1. תודה שרית יקרה :-)

    השבמחק
  2. בתור שותף לתהליך אני חייב להגיד שגם הדרך ובמיוחד התוצאה מדהימים! רעיון כל כך יפה, פשוט ודורש מינימום זמן. חבל שלא נשארה גם צנצנת אחת בשבילנו כדי שנוכל גם לטעום את התוצאה....
    תמשיכי ליצור אשתי היקרה!

    השבמחק
  3. אתה חמוד אתה :-)

    השבמחק
  4. מקסים, בדיוק הכנתי כזה למטפלות של אביתר: -)

    השבמחק
  5. תודה רבה ליאת!

    השבמחק
  6. נכנסתי עכשיו גם לבלוג שלך- מקסים גם הוא :-) עשיתי מנוי ואמשיך לעקוב...

    השבמחק